STREFA FARMERA: Sery dojrzewające

loadingŁaduję odtwarzacz...

Podziel się:

Oceń:

Atrakcyjność gospodarstwa agroturystycznego warunkuje oferta produktów towarzyszących, która pozwala turyście aktywnie spędzić czas.

Gospodarstwo prowadzone przez Monikę i Marcelego Małkiewiczów w Górach Wysokich przed laty uznane zostało za najlepsze gospodarstwo w Województwie Świętokrzyskim, o czym zadecydowała liczba właśnie oferowanych produktów.

Dziś gospodarstwo zmieniło profil na enoturystyczne pod nazwą Winnica Sandomierska i dodatkowo oferuje sery dojrzewające wytwarzane przez serowarnie Sery Sandomierskie od Dziedzica w Drygulcu.

Stanowią one koncentrację smaku, aromatu i wartości odżywczej, przy wydłużonej trwałości produktu finalnego.

Sery wytwarzane w zróżnicowanych wersjach smakowych na bazie lokalnego surowca zyskują coraz więcej zwolenników.

Janusz Suszyna | [email protected]

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu STV.PL. TOP CREATIVE Sp. z o.o. z siedzibą w 27-530 Ożarów, Osiedle Wzgórze 16/25 jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe